Opprykk

Opprykk

Lag NM 2.divisjon, Kongsvingers Golfklubb

Rapport fra laget:

Målet for helga var tydelig. Vi skulle opp. Med en gang vi så at Kongsvinger skulle arrangere 2.divisjon, så visste vi at vi skulle dit. Det er tross alt Norges beste bane. Men nå skulle vi spille den fra blått utslag. Da er det fort en helt annen utfordring.

Etter en ufattelig sterk kvalifisering på Romerike GK, hvor dårligste score som kom med var -1 etter 2 runder, var laget klart. Kanskje et av de sterkeste lagene vi har hatt på lenge.

Første runde lørdag var foursome, hvor man slår annet hvert slag på ballen. Michael og Einar spilte sammen, mens Roger og Hagen var i det andre paret. Michael og Einar spilte ekstremt stødig, med nesten ingen fei som endte med den beste scoren i feltet, med 4 slag, på 69 (-3). Roger og Hagen sleit litt mer i den utfordrende spilleformen, men klarte å holde scoren under kontroll, og gikk 82 (+10). Med en samlet score på +7, lå vi slaget bak Skjeberg, og akkurat der vi ville være. For du kan ikke vinne turneringen på foursome, men du kan tape den. Og vi var med.

Andrerunden lørdag var fourball, hvor den beste scoren teller per hull. Michael og Einar fortsatte det gode spillet etter en trøblete start, og med en sterk avslutning går de 67 (-5) på runden. Andreas hadde tatt plassen til Roger, og spilte med Hagen i lørdagens andre runde. De spilte en bra runde, og fikk med seg en runde på 69 (-3). Sammenlagt lå vi da likt med Skjeberg på -1, og 5 slag foran Nes og Onsøy.

Søndag var single runde, hvor de 3 beste scorene telte. Her hadde gutta konstant kontakt for å vite hvordan det gikk. Igjen viste vi stødig og bra spill. Med de tre beste scorene på til sammen +8, ender vi på +7sammenlagt, og vinner med 6 slag.

Når vi skjønte vi hadde vunnet, så var det stor lettelse og godt humør. Men godt humør har det også vært hele helga. Dette laget hadde god stemning hele veien, var samlet i målet om å vinne, og alle ønsket opprykk like sterkt. Det viktigste, og beste er at vi har hatt det veldig morsomt sammen. Vi har vært en stor gruppe, samlet om et samlet mål. I helga var ikke laget bare spillerne heller. Vi hadde med oss to caddier, Kasper og Tommy, som sparte oss for mange slag med godt humør, lesing av greener og som ga oss fokus. Stine, Kjus sin partner, har også hjulpet oss med absolutt alt utenfor banen. Vi gjorde oss noen erfaringer i år som vi ønsker å ta med oss videre.

Lag NM 2022 har vist oss at vi hører hjemme høyere enn 2.divisjon. Romerike har veldig mange gode spillere, og et fantastiskelitemiljø. Og vi føler ganske likt om dette. For med en gang gleden hadde lagt seg litt, så begynte vi å diskutere Lag NM 2023. Neste mål er å kjempe om opprykk til Elitedivisjon.

Planleggingen er i gang.

Vi gleder oss til sesongene som kommer, Romerike Golfklubb er på karter for å bli det.

Noen kommentarer fra gutta :

Andreas hevder at Kongsvinger folk synes vi hadde kuleste outfit.

Michal forteller om god stemning i gruppa under hele helgen, målet oppnådd. Kompliment for fantastiske shortser.

Einar forteller om en målrettet og sulten gjeng som virkelig hadde tro og ønske om opprykk.

Leser neste

Callaway Golf Challenge og andre turneringer
Kvalifisering til Lag NM Seniorer 2022